torstai 12. tammikuuta 2017

St.Maarten

Tiistai 10.1.2017
Päivän ehdoton kohokohta oli Maho-beach.

https://www.dropbox.com/s/i11bvrnavjt15f0/Photo%2012.1.2017%2019.14.13.jpg?dl=0

 netti takkuilee ja siksi emme saa nyt kuvia liitettyä ollenkaan blogiin. Harmittaa vietävästi, sillä rakastan valokuvausta. Laitan niitä sitten kotona myöhemmin.

Aamutuimaan samoihin aikoihin St. Maartenin Philipsburgin satamaan oli tulossa viisi isoa risteilijää, mukana myös (tällä hetkellä) maailman suurin risteilijä Harmony of the Seas. Se on tilavuudeltaan n. kolme kertaa suurempi kuin "oma" pikku purkkimme.

Tämä saari on jaettu kahteen osaan. Pohjoinen osa on Ranskan omistama Saint Martin ja eteläinen osa on Hollannin omistama Sint Maarten. Philipsburg, jonne rantauduimme on siis "Hollannissa".

Siirryimme risteilysatamasta vesitaksilla Philipsburgiin. Siellä myyntihemmot ja taksikuskit olivat hyeenoina kimpussamme. Olimme jo aiemmin päättäneet, että ehdottomasti käymme Maho-Beachillä. Se on aivan Princess Julianan lentokentän kiitotien  päässä ja siellä lentokoneet laskeutuvat rannalla olijoiden tukkaa hipoen. Youtubesta löytyy satoja videoita asiasta ja Jussi on varmaan katsonut niistä jokaisen.
Matkaa kentälle on n. 12 km Philipsburgista ja olimme siis kyytiä vailla. Kadulla bööböillessämme huomasimme pakun, jossa kyltti Maho. Vinkkasimme kaverin pysähtymään ja paku olikin paikallisbussi, jolla päästäisiin biitsille huimalla 2 USD:n maksulla. Ei kun kyytiin. Vastaava retki laivayhtiön kautta olisi maksanut 45 USD/hlö.
Olipa hauska "bussimatka". Kuski jutteli mukavia ja muita matkustajia ei edes tullut kyytiin koko matkalla. Matka Maho-beachille kesti puolisen tuntia, koska ruuhkaa oli koko matkalla.

Rannalla oli "muutama" muukin turisti odottamassa laskeutuvien koneiden valokuvaamista itsensä ylitse. Tuntui aika hurjalta olla niin lähellä laskeutuvaa lentokonetta. Metelikin oli hurja.

Aikamme siellä Maho-rantaa ihmeteltyämme, etsimme käsiimme taas paikallisbussin = pakun ;) Nyt matkan varrella tuli jopa muitakin kyytiin....mm. paikallinen nainen meni ruokaostoksille.
Me menimme päättäriltä päättärille. 
Philipsburgissa teimme pieniä matkamuisto-ostoksia. Muuten emme ole ostelleetkaan mitään.
Laivalle palatessa joutuu aina menemään turvatarkastusporttien läpi, kuin lentokentällä konsanaan.

Illalla käytiin taas notkuvien pöytien ääressä syömässä ja nautiskeltiin lasilliset valkkaria parvekkeellamme.

Laivalla on joka ilta eri pukeutumiskoodi. On ollut valkoisiin pukeutumista sekä trooppinen pukukoodi sekä juhlapuku-loistetta. On kiva kävellä illalla laivalla ja jo pelkästään katsella muiden kanssamatkustajien pukeutumisia.

Huomenna keskiviikkona ollaankin jo Dominicalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti