torstai 5. tammikuuta 2017

Hääseremonia Martiniquella

Keskiviikko 4.1.2017
Kauan odotettu päivämme koitti vihdoinkin. Meidät vihittiin paikallisessa hääseremoniassa Martiniquen hiekkarannalla 2-vuotis kihlapäivänämme. Sulhasenkin on helppo muistaa merkkipäivät, kun selviää yhdellä päivällä ;)


Sää lupaa hyvää

Hääpuku sai matkustaa business-luokassa
Toimme häävaatteemme varmuuden vuoksi käsimatkatavaroissa.
Aamusella facebookin kautta löydetylle kotikampaaja Annelle hääkampauksen tekoon
Kohta ...kohta...
Lähdimme kämpältä hyvissä ajoin ajelee sovitulle tapaamispaikalle valokuvaajan luo. Ehdimme ajaa kymmenisen minuuttia, kun huomasin hunnun jääneen kämpälle!!! Hetken jo mietimme, josko se nyt vain sitten puuttuisi tilaisuudesta. Onneksi kuitenkin käytiin hakemassa se. Olisi muuten jääneet parhaimmat kuvat ottamatta.


Hääseremonia St-Lucen Gross Raisin rannalla kesti noin 30 minuuttia. 
Alussa sulhanen odotti tulevaa morsianta hiekkaan piirretyllä ja kukan terälehdillä koristellussa sydämessä. Morsian saapui musiikin soidessa (nauhalta) sulhasen vierelle. Edessämme seisoi seremoniamestari Pierre, aito martiniquen kreoli. Alkuun hän kertoi meidän henkilökohtaisia asioita, joita hän oli Jussilta (minulta salaa) kysellyt. Sen jälkeen vannoimme valat toisillemme. 

Näiden jälkeen seremoniamestari pyysi Jussilta tulevan sormukseni ja upotti sen isoon simpukkaan, jossa oli merivettä. Sitten oli vuorossa sormuksen pujotus nimettömääni. No, sormihan oli hivenen turvoksissa +28°:sta, joten sormus piti vääntää siihen kuin mutteri ;)
Lopuksi tämä vesi kaadettiin rauhallisin elein käsiemme päälle.

Seuraavaksi seremoniamestari sitoi kätemme yhteen viidellä erivärisellä nauhalla, joilla jokaisella oli oma symbooli. 
Punainen: rakkaus ja intohimo. Keltainen: onnellisuus ja älykkyys. Vihreä: suloisuus ja harmonia. Valkoinen: puhtaus ja hengellisyys. Oranssi: iloisuus ja nautinto.
Meidän tehtäväksi jäi avata kätemme nauhoista auki yksitellen samalla sanoen (jos edes muistettiin kaikkia) värien tarkoitukset. 

Sitten saimme maistella rakkauden cocktailia. Otimme vuorollamme kolme hörppyä helmivenesimpukasta. Ensimmäisen hörpyn kohdalla sanoimme: "sinulle", toisen: "minulle" ja kolmannen hörpyn jälkeen: "ikuiselle rakkaudelle".

Seuraavaksi ohjelmassa oli seremoniamestarin kirjoittaman teksin yhteen ääneen lukeminen. No, minähän en näe enää lähelle, joten seremoniamestari sai/joutui viemään tekstilapun aika kauas ;D

Näiden jälkeen hän julisti meidät aviopuolisoiksi ja sulhanen sai suudella morsianta. 


Olemme virallisesti Herra ja Rouva.

Seremonian ja valokuvauksen jälkeen siirtyessämme parkkipaikalle, brittiperhe oli palaamassa rannalta noin 4-vuotiaan tyttären kanssa. Tytär sanoi äitinsä käsivarressa roikkuen: "Look mom, a princess" ;) 
Hääsuunnittelija oli varannut illaksi meille pöydän ravintola Pura Vidasta Sainte-Lucesta. Olimme pyytäneet pöydän rannalle, muttei se kuulemma ollut Martiniquella mahdollista/vaikea järjestää. Otimme vastaan, mitä saimme....

Mutta ennen kuin tuo ravintola aukesi klo 19, kävimme naapurikylän Marinin ravintola Zanzibarissa nauttimassa yhdet juomat. Ainoaksi ohjeeksi baarimikolle annoimme, että juoman pitäisi olla sulhasen kukan värinen ;)

Juomien jälkeen ajoimme takaisin Sainte Luceen.
Ravintola Pura Vidassa oli meille katettu pöytä nurkkaan. Heti sinne saavuttuamme ystävällinen jenkki-herrasmies tuli onnittelemaan meitä ja halusi tarjota meille yhdet juomat. Valitsimme Pina Coladan ja jonkun toisen, jonka nimeä emme muista. Molemmat maistuivat älyttömän hyviltä, olivathan ne alkoholittomia ;)  Olimme vuokra-autolla liikenteessä huonojen taksi- ja julkisten yhteyksien vuoksi.
Nuo juomat oli koko paikan paras anti ;D
Ruoat olivat aika mitättömiä, mutta ei se haittannut, kun seura ja päivä oli parasta A-luokkaa.
Autolle palatessamme, kuulimme onnitteluhuutoja. Eräskin ranskalainen pariskunta kertoi kiikaroineen meitä jo aikasemmin veneestä käsin ja nyt he oli maissa. Rouva tahtoi ottaa meistä mm tämän kuvan. 

Rannalla oli ammattivalokuvaaja taltioimassa seremonian. Saamme kuvat häneltä noin viikon päästä. 

Saimmekin jo muutaman kuvan valokuvaajalta.

Ihanien muistojen lisäksi saimme vihkitodistuksen Martiniquen rakkauden ministeriöltä 😆❤

Hääsandaalimme ❤

29 kommenttia:

  1. Voi kuinka olette ihanan ja onnellisen näköisiä! Ihania kuvia! <3 paljon onnea!

    VastaaPoista
  2. Onnea ja rakkautta, se näkyy❣
    Olette upea pari.❤

    Sinä et kuiskannut korvaani,
    vaan sydämeeni.��
    Sinä et suudellut huuliani,
    vaan sieluani.❤

    -Judy Garland-

    VastaaPoista
  3. Niin sitä pitää! :)

    - Langonkimiäs

    VastaaPoista
  4. Olihan Näyttävät, Romanttiset häät! Onnea Ihanalle pikkuveljelle ja ihanalle kälylle! Päiviltä! <3 <3 <3

    VastaaPoista
  5. Voi miten upeita kuvia upeasta pariskunnasta! Teistä näkyy kauas että olette rakastuneita <3 Olet Hannele niin upea ja kaunis tuossa hääpuvussa! Ja kaikki vaikuttaa menneen putkeen. Olen onnellinen teidän puolestanne <3

    VastaaPoista
  6. olihan Yllättävä uutinen. Onnea lämpimästi halauksien kera Hanne jaJussi. Viettäkää ihana rakkausloma paratiisisaarella.t. Pipsa ja Pekka

    VastaaPoista
  7. Suuren suuret onnittelut ihanalle rakastuneelle pariskunnalle ❤️
    Ihan täydellistä ❣️

    VastaaPoista
  8. Kaunis morsian ja komea sulhanen, ihanan romanttista!
    terv,Tetta

    VastaaPoista
  9. Miljoona miljoona miljoona ruusua, ja yhtä paljon onnea <3 Olette upeita molemmat !

    VastaaPoista
  10. onnea Teille---eno on niin onsku teitin puolesta!!!!kaunis pari ja upeet kuvat---kiitos!!!!viettäkää todella ihana lemmen loma!!!!

    VastaaPoista
  11. jatkoa aamuiseen viestiin vielä. Todellakin kaunis ja onnellisen näköinen pari.Ihana hääpuku ja komea sulhanen.Olemme onnellisia teidän puolesta. t. Täti ja Pekka

    VastaaPoista
  12. Ihana ja rakastunut Hääpari <3 <3

    VastaaPoista
  13. Nautinnollisia päiviä tuoreelle avioparille.💖

    VastaaPoista